יוון נמצאת בשנים האחרונות בתנופה כלכלית יוצאת דופן, אותה הקדימו לזהות משקיעים ישראלים מנוסים שצפו בזמן את פוטנציאל המינוף ורכשו נכסים שכבר הספיקו מאז להכפיל את שוויים. עליות המחירים החדות מורגשות בכל רחבי הארץ והביקוש לנכסים בקרב משקיעים זרים מכל העולם ממשיך לעלות בעקביות. הבנק המרכזי של יוון פרסם עלייה של 14-17% במחירי הנכסים באתונה במהלך 2023 בהשוואה לאשתקד, כאשר עבור הישראלים עדיין מדובר במחירים אטרקטיביים המאפשרים הזדמנויות מינוף עם הון עצמי יחסית נמוך. 

פרויקט המגורים החדשני ASTREA הוא פרי שיתוף הפעולה של קבוצת הנדל״ן הישראלית נדל״ן נדל״ן ושותפים אירופאיים המחזיקים עשרות בתי מלון מסביב לעולם. התוצאה: ריזורט מגורים בקוסנפט שטרם נראה באתונה, המציע למשקיעים ורוכשים את האפשרות לקנות דירה להשקעה או למגורים החל מ-38 מ״ר וליהנות ממתקנים מלונאיים בסטנדרט של מגורי יוקרה, וכל זה בלב אזור התיירות בין בתי המלון המוכרים בעולם, בדיוק איפה שהייתם בוחרים את החופשה שלכם באתונה.  

דירת נופש או מגורים במודל השכרה גמיש עם תשואה יציבה

כלל הדירות בפרויקט ASTREA מגיעות מרוהטות קומפלט ומעוצבות בסגנון מלונאי ייחודי. הדיירים והנופשים ייהנו מאווירת נופש בסטנדרט יוקרה ואפשרות להשתמש בחופשיות בכלל מתקני המתחם: לובי מפואר של 500 מ״ר, שירותי אבטחה וקונסיירג׳, חדרי כושר ופילאטיס, ספא, לאונג׳ עסקים מאובזר עם חדרי ישיבות, קומת מסחר עם חנויות ובתי קפה ורופטופ משגע עם בריכה, מיטות שיזוף ובר קוקטיילים. ״הרוכשים שלנו למעשה רוכשים דירה במגדל יוקרה במחיר של דירה רגילה ונהנים מהפסיליטיז של כל הבניין״, מסבירים בנדל״ן נדל״ן. 

ממוצע התפוסה השנתי של יחידות דומות עומד על כ-84%, כאשר בעלי הנכסים יכולים לנהל את השימוש בנכס בשלט רחוק ולבחור מתי יהיו מעוניינים לשהות בו בעצמם. בשאר הזמן, ינוהלו הדירות ע״י חברת הניהול The Blue Ground, הגדולה ביוון ומהמובילות באירופה עם למעלה מ-15,000 נכסים ב 31 מדינות, המנהלת דירות Airbnb ויחידות נופש מיוחדות.

חברה יזמית ישראלית פוגשת ניסיון בינלאומי בהקמת בתי מלון

קונספט המגורים הייחודי שמציע פרויקט ASTREA לדיירים ולנופשים נולד כאמור מתוך הניסיון שמביאה איתה לפרויקט חברת נדל״ן נדל״ן, המתמחה בהקמה וניהול של פרויקטים בישראל עם פלטפורמות של אלפי רוכשים. החיבור של החברה עם השותפות האירופאיות מממש תפיסת חיים חדשנית, המציעה לרוכשים גמישות מקסימלית ואפשרות ליהנות מכל העולמות. 

הפרויקט ממוקם ליד המלונות בראון לייטהאוס ובראון אקרופול, באזור השוקק של חיי הנופש באתונה. בשונה מהבניינים הקטנים הנמצאים דווקא בקרבת אוניברסיטאות ומתאימים בעיקר לסטודנטים, ASTREA היא יעד אטרקטיבי לחופשה בחו״ל, כזה שהייתם שמחים להגיע אליו בחופשה השנתית שלכם. 

רכישת דירה למגורים או להשקעה החל מ- 220,000 יורו בלבד 

תמהיל הדירות בפרויקט נע בין 38-100 מ״ר, כולן כאמור מעוצבות וצפויות להיות מוכנות לכניסה של דיירים ונופשים כבר ב-2025, בהתאם לבחירה של בעל הנכס. הרוכשים יכולים לגור בדירה או להגיע אליה לחופשות מתי שרק יבחרו, כשאת התאריכים הרצויים הם יכולים לשריין בלחיצת כפתור במערכת הניהול. עבור דירות שנרכשו להשקעה, יוכלו הרוכשים ליהנות מראש שקט ותשואה יציבה הנכנסת לחשבון הבנק היווני שלהם, כאשר על ההתעסקות בניהול הנכס אמונה חברת ניהול בינלאומית הדואגת לטיפול בנכס מא׳ ועד ת׳. 

תהליך הרכישה נעשה תחת ערבות חוק המכר של יוון ומלווה על ידי צוות עורכי דין ורואי חשבון מקומיים אשר אמונים על פתיחת החשבון והרישום בטאבו. צוות המשרד דואג גם לפתיחת חשבון בנק מקומי באתונה. תנאי התשלום הם 35% מעלות הנכס במעמד החתימה ואת היתרה משלימים בפריסה ללא ריבית עד לקבלת המפתח, הצפויה לקרות בשלהי 2025. ישנה גם אפשרות להסדרי מימון שמציע בנק לאומי המלווה את הפרויקט ואפשרות למימון מקומי דרך הבנק היווני. יתרון משמעותי לרוכשים הוא האפשרות להעביר את כספי השכירות לישראל ללא תשלום מס, וכך למקסם את פוטנציאל הרווח על ההשקעה.  

שיווק שלב א׳ בפרויקט מתקרב לסיום ולמעלה מ-120 דירות כבר נמכרו!

נכס חדש החל מ-220,0000 יורו – משלמים בחתימה 35% ואת היתרה פורסים כשנתיים עד מסירת המפתחות.